ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ Росії немає впевненості в завершенні «Північного потоку - 2»

У Росії немає впевненості в завершенні «Північного потоку - 2»

Питання буде чи не буде "Північний потік - 2" є питанням американських санкцій проти компаній потенційних підрядників, вважає Гончар

 

Питання буде чи не буде "Північний потік - 2" є питанням американських санкцій проти компаній потенційних підрядників, вважає Гончар

Про це в інтерв'ю сайту "Сегодня" розповів президент Центру глобалістики "Стратегія XXI" Михайло Гончар.

"У Кремлі не случайно не відкорковують шампанське, бо вони розуміють, що ситуація дуже хитка. Як маятник хитається, то в одну сторону, то в іншу. Зараз все виглядає так, що нібито все складається на користь" Північного потоку-2 ", оскільки основні договори отримані і залишилася невелика датська проблема, але навіть якщо Данія не дасть згоду, то все одно можна обійти невелику ділянку ... Питання буде чи не буде "Північний потік-2" є питанням американських санкцій проти компаній потенційних підрядників ", - сказав він.

За словами експерта, якщо будуть введені санкції, тоді цей проект не буде реалізований.

"Шанси введення високі, тому і не було урочистій церемонії зварювання першого труби, умовно кажучи. Тому що якраз компанії-підрядники сказали ще в минулому році, ... якщо санкції будуть введені, вони не братимуть участі в цьому проекті. Тому багатьом з цих компаній є що втрачати на американському ринку ", - сказав експерт.

За його словами, такого роду газопроводи не будуються щороку.

"Якщо ці санкції не будуть впроваджені, і вони будуть мати квазісанкціонний режим, який можна буде обійти, то він буде з затримкою, але буде реалізований. Уже зараз є затримка з реалізацією цього проекту. Тому він не буде запущений в експлуатацію до кінця 2019 року ", - сказав Михайло Гончар.

На думку експерта, оптимальна ситуація була б і для європейців, і для американців, це відкласти проект на невизначений час.

"При цьому всі збережуть політичне обличчя при брутальному поводженні Росії", - вважає Гончар.

Нагадаємо, в січні 2018 року компанія Nord Stream 2 AG, яка є основним оператором газопроводу, заявила, що Німеччина дозволила будівництво газопроводу "Північний потік - 2".

На початку травня почали будувати російський "Північний потік - 2". Німеччина вже видала всі необхідні з її боку дозволу для будівництва цього газопроводу, таке ж рішення прийняли Фінляндія і Швеція. Проект ще повинен отримати дозвіл в Данії.

 

 
Коментарі (0)