ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ Росії заявили, що готові підписати контракт з Україною на транзит газу

У Росії заявили, що готові підписати контракт з Україною на транзит газу

Російська Федерація готова підписати контракт з Україною на транзит газу на основі європейського законодавства
Російська Федерація готова підписати контракт з Україною на транзит газу на основі європейського законодавства. Про це заявив президент РФ Володимир Путін на форумі “Російський енергетичний тиждень”, повідомляє російське агентство ТАСС.
 
“З приводу договорів з прокачування газу через Україну... Україна намагається імплементувати енергетичне законодавство Європи. І якщо вона зможе це зробити до закінчення року, — те, що я зараз скажу важлива інформація, може бути, вона звучить публічно вперше — ми готові будемо працювати в рамках європейського законодавства і підпишемо договір про транзит з Україною відповідно до європейського законодавства”, — говориться в повідомлені.
 
У випадку, якщо Україна не встигне цього зробити, оскільки необхідно провести певні внутрішні законодавчі та політичні процедури, то Росія готова на рік продовжити контракт з Україною на транзит газу, додав Путін.
 

Якщо вірити Путіну, то Росія давно була готова до переговорів з українськими партнерами з цього питання, але вони “не могли ніяк сформувати необхідні органи влади, які були б уповноважені до ведення переговорів подібного роду”. 

 
Коментарі (0)