ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ шістнадцяти областях України покращилась якість газу

У шістнадцяти областях України покращилась якість газу

В «Укртрансгазі» кажуть, що у шістнадцяти регіонах України покращилася якість газу. Найбільший приріст зафіксовано у Львівській області.

Протягом квітня у 16 областях України якість природного газу покращилась на 0,24% порівняно з попереднім місяцем. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Укртрансгазу».

Згідно з повідомленням, найбільший приріст зафіксовано у Львівській області - 3,1%. В 5 областях спостерігається незначне зниження калорійності природного газу, не більше ніж на 1,8 %.
 
«В Закарпатській, Луганській та Чернігівській областях, порівняно з квітнем місяцем калорійність газу не змінилась», - йдеться у повідомленні.
 
У компанії повідомили, що у травні найменша калорійність блакитного палива зафіксована в Херсонській області - 8077 ккал на куб. м, що на 0,2% менше за мінімум минулого місяця і вище на 5,9% за мінімальний рівень, встановлений українськими стандартами, - 7600 ккал на куб. м.
 
«В цілому, протягом травня місяця поточного року для потреб вітчизняних споживачів надходив якісний природний газ з середньою калорійністю від 8063 до 8494 ккал на куб. м», - повідомляє прес-служба.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», з початку року в Україну з Європи було імпортовано 6 млрд куб. м природного газу, що на 2,5 млрд куб. м або 42% більше за об’єми надходження палива з території РФ. 
 
Коментарі (0)