ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУ Славутичі планують побудувати кооперативну електростанцію

У Славутичі планують побудувати кооперативну електростанцію

У м.Славутич Київської області створюють енергетичний кооператив, вкладення в який будуть відбуватися за схемою краудфандінга

Організатори проекту розраховують зібрати $ 300 тис. Внесками по $ 500

У м.Славутич Київської області створюють енергетичний кооператив, вкладення в який будуть відбуватися за схемою краудфандінга, повідомила «Економічна правда». Інвесторами проекту стануть городяни, мінімальне вкладення - $ 500, загальна вартість - $ 7-10 тис. При цьому організатори сподіваються залучити близько $ 300 тис.

«Це німецький досвід. У багатьох їх кооперативах діє принцип «лушпиння шкірки», коли в кооператив насамперед можуть інвестувати місцеві жителі, далі - жителі регіону і тільки потім - сторонні інвестори. Ми робимо так само », - пояснив керівник кооперативу« Сонячне місто »в Славутичі Андрій Зінченко.

В Україні ставлять рекорди по установці сонячних панелей

Ці кошти будуть вкладені в будівництво сонячної електростанції площею 5 700 кв. м і потужністю 350 кВт. Вона розташується на дахах чотирьох будинків в центрі Славутича: Будинок культури, універмаг «Мінськ», ДПО «Люкс» і універсам «Дніпро». Муніципалітет віддає їх в оренду на 30 років.

Інвестори будуть заробляти на «зелений тариф» до 2030 року, а окупити вкладення розраховують за 7 років.

 

 
Коментарі (0)