ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУ Славутичі планують встановити біоТЕЦ та відмовитися від газу

У Славутичі планують встановити біоТЕЦ та відмовитися від газу

До кінця цього року у Славутичі, що на Київщині, планують встановити біоТЕЦ на трісці електричною потужністю 12,5 МВт і тепловою потужністю 29 МВт
До кінця цього року у Славутичі, що на Київщині, планують встановити біоТЕЦ на трісці електричною потужністю 12,5 МВт і тепловою потужністю 29 МВт, про це повідомляє прес-служба Кабміну.
 
БіоТЕЦ стане ще однією складовою стратегії міста, щоб повністю відмовитися від газу і перейти на альтернативні джерела енергії, зменшивши таким чином вартість теплової енергії для споживачів.
 
Створення «зеленого» енергетичного кластера у місті розпочалося із запуску твердопаливної котельні потужністю 10,5 МВт у  грудні 2017 року.
 
Вже другий рік котельня на трісці виручає місто, особливо в опалювальні сезони, та забезпечує близько 30% потреб у тепловій енергії та гарячій воді.
 
За підсумками опалювального сезону 2017-2018 рр. завдяки твердопаливній котельні заміщено споживання 4,5 млн м3 газу.
 

Крім того, неподалік Славутича планується висадження 1,5 тис. га енергетичної верби, що стане сировиною для роботи котельні та біоТЕЦ.  Також передбачається збільшити обсяги насаджень до  5 тис. га. 

 
Коментарі (0)