ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУ «Слузі народу» підтримали заборону продажу землі іноземцям до референдуму

У «Слузі народу» підтримали заборону продажу землі іноземцям до референдуму

Під час засідання фракції "Слуга народу" увечері 16 грудня були обговорені параметри функціонування ринку землі після відкриття.

Під час засідання фракції "Слуга народу" увечері 16 грудня були обговорені параметри функціонування ринку землі після відкриття. Про це повідомляє заступник голови фракції Євгену Кравчук в Facebook.

Вона повідомила, що засідання проходило з одним питанням порядку денного - введення ринку землі. За словами Кравчук, розмов про відсутність необхідності ринку землі у фракції немає.
 
"Комітет з питань аграрної та земельної політики завершує формулювання з приводу того, що іноземці не зможуть купувати землю, поки рішення про це не буде прийнято на всеукраїнському референдумі", - написала Кравчук.
 
Також вона зазначила, що поріг концентрації землі в одних руках буде значно зменшений.
 
"Розмови йдуть про цифру 10-20 тисяч гектарів, що в десять разів менше, ніж було запропоновано в першому читанні", - написала Кравчук.
 
Крім того, вона анонсувала втілення "спеціальних запобіжників", які б виключили спекуляції з перепродажем землі в перші роки після відкриття ринку. Однак не сказала, про що саме йде мова.
 
"Також потрібна модель, яка унеможливить зміну цільового призначення сільськогосподарських земель. Тому що після відкриття ринку ми розраховуємо на бум сільськогосподарського виробництва, а не будівництва автосалонів та супермаркетів", - додала Кравчук.
 
Раніше повідомлялося, що в понеділок, 16 грудня, на засіданні фракції "Слуга народу" будуть обговорювати розмір концентрації землі для продажу в одні руки.
 
Коментарі (0)