ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ «Слузі народу» розкритикували кандидатуру міністра енергетики

У «Слузі народу» розкритикували кандидатуру міністра енергетики

Олександр Качура розкритикував основну кандидатуру на пост міністра.

 

Олександр Качура розкритикував основну кандидатуру на пост міністра.

Народний депутат від “Слуги народу” Олександр Качура назвав прізвище кандидата на пост міністра енергетики в ефірі програми “Сьогодні День” на каналі “Україна 24“.

“Сьогодні (на засіданні фракції” Слуга народу” — ред.) обговорюватиметься кадрове питання, це Галущенко Герман, якого пропонуватимуть на пост міністра енергетики. Я не знаю, при всій повазі, яке відношення правник Галущенко має до енергетики, тому що він все життя працював в прокуратурах, юристом в різних судових департаментах, і в “Енергоатомі” попрацював начальником юридичного відділу. Так ось я хочу запитати, можливо, він побачить: яка зараз вартість кВт електроенергії, скільки коштує кубометр газу, чи є у нього профільна освіта?”, — сказав він.

Качура  назвав альтернативного ймовірного кандидата на пост міністра.

“Не може юрист керувати в такій ситуації, коли з тарифами такий колапс, Міністерством енергетики. У нас є інший кандидат. Є депутат Олег Семінський, який був одним із засновників ринку енергетики та нафтопродуктів. Він все життя працював в енергетичній сфері, його знають на ринку. Тож давайте ми як парламентська фракція запропонуємо іншу кандидатуру”, — сказав він.

Нагадаємо, в грудні 2020 року Кабмін призначив Юрія Вітренка першим заступником міністра енергетики та поклав на нього тимчасове виконання обов’язків міністра енергетики України. Він залишався в.о., бо Верховна Рада двічі не проголосувала за його призначення міністром.

 

 

 
Коментарі (0)