ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВУ сміттєспалювального заводу на Львівщині з’явився потенційний інвестор

У сміттєспалювального заводу на Львівщині з’явився потенційний інвестор

Під час обговорення проблематики переробки відходів представник чечької компанії Петр Юрса висловив зацікавленість збудувати на Львівщині сміттєспалювальний завод

Сьогодні, 17 січня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся з представником чеської компанії, яка займається виробництвом обладнання в галузі екології, зокрема для переробки твердих побутових відходів.

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Львівської ОДА.

Під час обговорення проблематики переробки відходів представник чечької компанії Петр Юрса висловив зацікавленість збудувати на Львівщині сміттєспалювальний завод. За його словами, фінансування планується залучити з данського інвестиційного фонду.

«Ми попередньо розраховуємо на завод, який буде спалювати близько 300 тис. тонн побутових відходів на рік. Спалювання однієї тонни сміття, за попередніми розрахунками, коштуватиме 30-40 євро за тонну», — повідомив Юрса.

Під час зустрічі йшлося також про можливість підписання тристороннього договору про наміри між Львівщиною, компанією і данським фондом на фінансування розробки відповідного проекту.

Нагадаємо, 10 грудня 2016 року стартував відкритий конкурс на будівництво та експлуатацію сміттєпереробного заводу. А 10 листопада минулого року Львівська ОДА представила три земельні ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу.

Як повідомлялося раніше, Львівська ОДА неодноразово отримувала пропозиції щодо купівлі земельної ділянки під новий полігон. Однак, всі ці землі мають сільськогосподарське призначення, а для полігону необхідні землі промисловості. 

Нагадаємо, 7 січня три вантажівки зі сміттям виявили на приватній стоянці на околиці Рівного.

 

 
Коментарі (0)