ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ США придумали, як зупинити «Північний потік - 2»

У США придумали, як зупинити «Північний потік - 2»

Скандальний російський довгобуд - газопровід "Північний потік -2" - може бути "заморожений"

Скандальний російський довгобуд - газопровід "Північний потік -2" - може бути "заморожений", поховавши плани Кремля.

У цьому переконаний член американського конгресу Тед Круз, повідомляє "Радіо Свобода".

У США заявили про те, що є законний і логічний спосіб зупинити будівництво газопроводу "Північний потік - 2". Зокрема, сенатор Тед Круз переконаний в тому, що це питання вже практично вирішене завдяки "досить переконливого" ознакою, яким є липневе голосування в комітеті із закордонних справ Сенату з результатом двадцять проти двох.

Що означає результат цього голосанія для Росії в цілому і для перспектив "Північного потік - 2" зокрема? Воно передбачає введення санкцій проти морських суден, за допомогою яких Росія прокладає газопровід в Балтійському морі. Тед Круз окремо підкреслив той факт, що в даний момент лише п'ять компаній мають можливість прокладати газопровід на таких глибинах. Таким чином, якщо будуть введені додаткові санкції, Росія не зможе продовжувати будівництво "Північного потоку - 2".

"Найкраще, що ми можемо зробити, - це позбавити президента Росії Володимира Путіна грошей за його" агресивний мілітаризм ", - заявив Тед Круз.

У Росії ж рапортують про те, що скандальний газопровід, за прокладання якого стоїть "Газпром", буде побудований в строк. Німеччина, яка не бажає підтримувати даний пакет санкцій проти РФ, стане отримувати сировину через Балтійське море згідно з укладеними домовленостями. Запуск газопроводу повинен був збігатися з закінченням контракту, що діє на транзит газу через Україну - 31-го грудня 2019 го року.

Втім, як ми писали раніше, незабаром Білорусь почне отримувати поставки сировини з США, які будуть проходити через Україну, так що офіційний Київ опиниться готовий до "Північного потоку - 2" в тому випадку, якщо він все ж буде добудований. Поки ж експерти розділилися в думці про те, чи зуміє Білий дім перешкодити будівництву газопроводу при тому, що далеко не всі в Конгресі США вважають за доцільне псування відносин з Кремлем.

 

 
Коментарі (0)