ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ США вірять в «газову» доброту РФ

У США вірять в «газову» доброту РФ

В Америці впевнені, що Росія буде постачати блакитне паливо в Україну. Саме це, на думку Президента США, врятує опалювальний сезон, і українці не замерзнуть взимку.

Президент США Барак Обама вірить, що Росія відновить постачання газу в Україну. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу CBS, передає «РБК Україна».

«Була домовленість і на сьогоднішній день, по суті, російський газ буде продаватися Україні. Так що вони не будуть замерзати взимку», - зазначив пан Обама.
 
Нагадаємо, єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер за підсумками тристоронніх газових переговорів Україна-РФ-ЄС заявив, що був підготовлений проект так званого «зимового пакету». Він передбачає, що Україна до кінця 2014 року сплатить Росії 3,1 млрд дол. боргу за газ. «Газпром» у свою чергу зобов'язується поставити 5 млрд куб. м газу за 385 дол. за тис. куб. м цієї осені.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Москві заявляють, що Україні не вистачає 7,5 млрд куб. м газу для проходження опалювального сезону. У пікові навантаження його не врятує навіть відновлення поставок газу з Росії.
 
Коментарі (0)