ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024У столиці немає грошей на опалення, що грошей на опалення немає

У столиці немає грошей на опалення, що грошей на опалення немає

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що високі ціни на газ і перекладені на місцеве самоврядування тарифи роблять ситуацію з опалювальним сезоном близькою до критичної.

 

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що високі ціни на газ і перекладені на місцеве самоврядування тарифи роблять ситуацію з опалювальним сезоном близькою до критичної. Хоча, технічно столична теплоінфраструктура готова до початку опалювального сезону, грошей на нього, практично, немає. Про це розповів портал Kosatka.

Зокрема Кличко заявив: «Технічно ми готові. Але, є інші виклики, які роблять ситуацію близькою до критичної: високі ціни на газ, перекладені на місцеве самоврядування тарифи, відсутність законодавчої бази для забезпечення роботи теплопостачальних компаній. Асоціація міст України та я як її голова запропонували центральної влади конкретні рішення, які дозволять вчасно почати поставки тепла і гарячої води населенню ».

Мер нагадав, що звертався до прем'єр-міністра, щоб уряд зафіксував ціну природного газу для бюджетних установ до кінця опалювального сезону на рівні 11,2 грн за 1 куб. м замість ринкових 35 гривень.

Разом з тим, НАК «Нафтогаз» повинен негайно вилучити «дискримінаційні норми» договорів на поставку газу. А місцевим бюджетам повинна бути погашена різниця в тарифах минулих років і закладена компенсація на майбутнє, щоб зберегти тарифи на тепло і гарячу воду для населення на рівні минулого опалювального сезону.

«Тому що не зможуть люди платити за такими тарифами! Не зможуть покрити цю різницю і місцеві бюджети, на які сьогодні намагаються перекласти всю тяжкість! Тому що уряд говорить: все добре, тарифи не зміняться. А як добре ?! Ціни, по якій теплопідприємства отримуватимуть газ ми не знаємо. Чи буде компенсація, і в яких межах, - ми не знаємо. А у прем'єр-міністра все добре », - підкреслив мер столиці. Він також зазначив, що Асоціація міст України чекає відповіді на те, яким буде механізм компенсації місцевим бюджетам.

 

 

 
Коментарі (0)