ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїУ Сватовому відновлено системи життєзабезпечення

У Сватовому відновлено системи життєзабезпечення

У Сватовому вдалося повністю відновити системи водопостачання, водовідведення, газозабезпечення, електропостачання, теплопостачання і зв'язку. Ремонту потребують також житлові будинки та соціальні об’єкти.

У Сватовому на даний час всі системи водопостачання та водовідведення, газозабезпечення, електропостачання, теплопостачання і зв'язку працюють у штатному режимі. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає прес-служба Міністерства

Як йдеться у повідомленні, мешканці будинків, які не підлягають відновленню отримали тимчасове житло. Окрім того, місцева влада вирішує питання про придбання для потерпілих нового помешкання.

Зазначається, з 6500 індивідуальних домоволодінь садибного типу 541 потребує заміни віконних і дверних блоків, у тому числі міжкімнатних. У 354 з них треба відремонтувати покрівлі. З 30 багатоповерхових багатоквартирних житлових будинків 16 вимагають ремонту покрівлі. За попередньою оцінкою, в цих багатоквартирних житлових будинках потрібно замінити 360 віконних блоків.

«Різного ступеня пошкодження зазнали також школа мистецтв, будівля управління пенсійного фонду, будівля міської ради, гімназія, три з чотирьох загальноосвітніх школи, центр розвитку дитини, три дитячих дошкільних навчальних заклади, школа-інтернат для глухонімих, будівля Сватівської міської лікарні», - зазначив пан Міністр.

Примітно, понад 85% ушкоджень – це локальні осколкові пошкодження покрівлі і зовнішніх стін будівель і споруд, ударні руйнування та деформації заповнення віконних і дверних прорізів, а також вплив відкритого вогню.

Нагадаємо, Уряд має намір виділити кошти з резервного фонду на ліквідацію та допомогу постраждалим внаслідок пожежі на складі боєприпасів у місті Сватово у Луганській області. Місцевій владі доручено відновити системи життєзабезпечення міста.

 
Коментарі (0)