ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїУ Сватовому взялися за відновлення будівель

У Сватовому взялися за відновлення будівель

У Сватовому розпочалися роботи по відновленню будинків мешканців міста та соціальних об’єктів. На відбудову міста та виплату соцвитрат із резервного фонду державного бюджету планується виділити близько 40 млн грн.

У Сватовому почалося відновлення будівель пошкоджених внаслідок пожежі на складі боєприпасів. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає прес-служба Міністерства.

 «Всі 59 багатоповерхівок обстежені, про що складено відповідні акти і вже почались роботи по відновленню. Обстежено й половину 500 індивідуальних будинків», - повідомив пан Зубко.

Як йдеться у повідомленні, експертна група також обстежила 19 постраждалих об’єктів соціальної, медичної та культурної сфери. Зокрема, визначено характер ушкоджень та обсяг відновлювальних будівельних робіт, а також складено кошториси.

Зазначається, Міністр дав доручення підготувати графік будівельних та відновлювальних робіт, вказавши перелік компаній, за якими будуть закріплені об'єкти.

«Ці компанії повинні вказати терміни, в які вони зобов'язуються відновити  об'єкти. Якщо ці терміни  будуть незадовільними, ми будемо ухвалювати рішення і залучати інші компанії для проведення відновлювальних робіт в Сватовому», - підкреслив він.

Примітно, окрім відшкодування капітальних витрат для проведення всіх робіт, також будуть здійснені і соціальні виплати.

Відтак, на ці потреби із резервного фонду державного бюджету планується виділити близько 40 млн грн.

Окрім того, у Сватовому почалось відновлення залізничної станції. Наразі, відновлено сполучення із Куп'янськом, куди поїзди ходять  двічі на день.

Нагадаємо, у місті відновлено системи водопостачання та водовідведення, газозабезпечення, електропостачання, теплопостачання і зв'язку.

 
Коментарі (0)