ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ транспортній системі Харкова намітилися зміни

У транспортній системі Харкова намітилися зміни

Зміни в транспортній системі і шляховому господарстві Харкова відбуваються постійно, і всі реформи спрямовані на те, щоб зробити проїзд для людей якомога швидшим, безпечнішим і доступнішим.

У місті поступово вводять єдиний проїзний документ на всі види транспорту. Система вже чудово зарекомендувала себе в харківському метрополітені. Тому очікується, що найближчим часом такий квиток використовуватиметься в трамваях і тролейбусах, а з часом - і в автобусах приватних перевізників. Ця практика до всього іншого допоможе вести точний облік пасажирів-пільговиків.

Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Крім того, у планах - капітальний ремонт доріг і пішохідних переходів. У найближчі рік-два відремонтують найбільші вулиці міста: Клочківську, Гвардійців Широнінців, Героїв Праці та Московський проспект. При цьому, як зазначив Харківський міський голова Геннадій Кернес, дорожні ремонти треба проводити в комплексі з благоустроєм прилеглих територій.

Велику роботу ще належить виконати для безпеки пішоходів. Зокрема, у місті замінять усі світлофори на сучасні матричні, які будуть обладнані табло відліку часу і звуковою сигналізацією для людей з обмеженими фізичними можливостями. Крім того, незабаром планують побудувати тунельний або надземний перехід через Окружну дорогу на Рогані.

Проблеми з перевантаженням доріг у місті мають зникнути з будівництвом транспортних розв'язок і пробивок вулиць. Уже розроблено проекти, за якими на перетині пр. 50-річчя ВЛКСМ та вул. Академіка Павлова, вул. Шевченка та вул. Матюшенка, а також на пл. Рози Люксембург з'являться дворівневі розв'язки. Поблизу ст.м. «Київська» планують побудувати віадук, конструкцію шляхопроводу вже розробляють.

Для реалізації цих масштабних проектів потрібно залучати іноземні інвестиції. Завдяки ряду реформ, які відбулися в транспортній системі Харкова, ця галузь стала привабливою для зарубіжних компаній. А залучення іноземного капіталу сприятиме і розвитку міста в цілому. «Я думаю, що в питанні розвитку транспорту ми бачимо зміни і досягнемо хороших результатів», - з упевненістю заявив Харківський міський голова Геннадій Кернес.

 
Коментарі (0)