ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУ травні держкомпанії перевиконали план з вироблення електроенергії

У травні держкомпанії перевиконали план з вироблення електроенергії

Минулого місяця державні компанії НАЕК "Енергоатом" та ПАТ "Центренерго" перевищили прогнозовані показники генерації електроенергії.
Минулого місяця державні компанії НАЕК "Енергоатом" та ПАТ "Центренерго" перевищили прогнозовані показники генерації електроенергії.
 
Про це під час засідання комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг заявила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець, повідомила пресслужба міністерства.
 
“Енергоатом” (АЕС) збільшив генерацію за рахунок скорочення теплової, а “Центренерго” (ТЕС) - за рахунок заміщення вугілля на газ.
 
“За аналізом виконання фізичного балансу за травень „Енергоатом“ перевиробив, у порівнянні з прогнозом, 550 млн кВт-год. При цьому теплова генерація недовиробила”, — розповіла вона.
 
За оперативними даними виконання енергобалансу за місяць, ПАТ “Центренерго” виробила більше на 320 млн кВт-год. Водночас, 30% вугілля для виробництва електроенергії (200 тис. тонн) було заміщено газом в обсязі 136 млн куб. м.
 
“Це є неприпустимим в умовах профіциту вітчизняного вугілля на складах ТЕС та шахтах”, — кажуть у міністерстві.
 

Щодо приватних теплоенергетичних компаній — останні виробили на 383 млн кВт-год менше планових показників. Це також призвело до зниження спалювання вугілля приблизно на 190 тис. тонн, інформують у міністерстві. 

 
Коментарі (0)