ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ травні завершать ремонт траси Київ-Одеса

У травні завершать ремонт траси Київ-Одеса

Ремонт на автомагістралях Київ-Одеса і Київ-Чоп повинні завершити на початку травня, - заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян

 

Ремонт на автомагістралях Київ-Одеса і Київ-Чоп повинні завершити на початку травня, - заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі Радіо Свобода.

«Якщо мається на увазі ремонт, то ми повинні завершити Київ-Одеса і Київ-Чоп (в найбільш проблемній ділянці через Карпати) на початку травня. Тобто повністю буде відновлено проездность », - зазначив міністр.

Чиновник уточнив, що мова йде не про капітальний ремонт.

«Коли ми говоримо про якісний капітальний ремонт, щоб це було на роки, а не на рік, ми почнемо роботи в цьому році і вони триватимуть ще 2-3 роки», - пояснив Омелян.

Він стверджує, що за 5 років стабільного фінансування Україна матиме дороги краще, ніж в Польщі до її вступу в ЄС.

Після цього треба шукати «інструментарій фінансування» для будівництва автобанів, проте це дороге задоволення і для держави, і для інвесторів, вважає Омелян, називаючи цифру в 10 мільйонів євро за один кілометр автобану.

Міністр також нагадав, що за останні два роки в Україні вдалося відремонтувати три тисячі кілометрів доріг, а в цьому році планується відремонтувати понад 4 тисячі кілометрів автодоріг.

 

 
Коментарі (0)