ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУ відключеннях світла під Києвом звинуватили політику

У відключеннях світла під Києвом звинуватили політику

У КМУ запевнили – відключення електроенергії на Київщині були самовільними. Вони не пов’язані з потребами врегулювання енергобалансу. Через це ними тепер займаються компетентні органи.

Нещодавні відключення електроенергії на Київщині ніяк не пов’язані з врегулюванням енергобалансу. Скоріш за все, це пов’язано з політичним аспектом. Про це повідомили в прес-службі Кабінету Міністрів.

«На жаль, у відключеннях електроенергії, що мали місце минулого тижня, замішана політика. Проблема в тому, що власниками багатьох обленерго, які здійснюють це відключення, є російські компанії. Ці компанії, згідно з рішенням Уряду, потрапили до списку компаній, щодо яких можуть бути застосовані санкції», – сказав Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак.

Міністр запевнив, що підстав для віяльного відключення електроенергії немає. Водночас нагадав, що українське законодавство регулює такі відключення. Цей графік має бути затверджений Міністерством енергетики та вугільної промисловості та органами місцевого самоврядування.

За словами посадовця, Україна є експортером електроенергії на ринки сусідніх держав, країн ЄС. При належній потребі можна зменшити поставки електроенергії на зовнішній ринок, а не відключати українське населення.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», відключення електроенергії торкнулося Київської області. «Київобленерго» вже опубліковало графік відключень.

 
Коментарі (0)