ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ відомстві вивчають можливості коригування тарифу на електрику - Світлана Гринчук

У відомстві вивчають можливості коригування тарифу на електрику - Світлана Гринчук

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявила, що у відомстві вивчають можливості коригування тарифу на електрику для побутових споживачів
Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявила, що у відомстві вивчають можливості коригування тарифу на електрику для побутових споживачів. 
 
Про це вона розповіла в ефірі телемарафону, пише "Україна Комунальна".
 
"Трішечки напевно доведеться відкоригувати, щоб в нас була можливість хоча б якось покривати те відновлення і ремонти, які необхідні", – розповіла Заступниця міністра енергетики.  
 
За її словами, зараз не йде мови про те, щоб перевести населення на ринковий тариф на електроенергію. 
 
Водночас, наголосила заступниця міністра, усі діючі механізми компенсацій будуть продовжені та діятимуть надалі. 
 
Нагадаємо, міністр енергетики Герман Галущенко розповів, що "у липні та серпні ми будемо просити людей максимально економити. Росіяни не зможуть викликати повторення відключень електроенергії 2022 і 2023 років. Навіть у разі величезних збитків у нас буде базова генерація, яка покриє від 30% до 50% наших потреб".
 
Водночас Галущенко не виключив підвищення тарифів на електроенергію для населення та повідомив, що уряд вивчає різні способи фінансування ремонту своїх енергетичних активів.
 

"Сьогодні ситуація ще складніша, ніж торік, оскільки ми втратили багато гідроенергетичної продукції і змушені проводити планові ремонти атомних енергоблоків", - сказав він.  

 
Коментарі (0)