ГоловнаПублікаціїЗаконодавствоУ Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про верифікацію і моніторинг соціальних виплат»

У Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про верифікацію і моніторинг соціальних виплат»

У Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про верифікацію та моніторинг соціальних виплат», який зараз на розгляді в комітетах.
У Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про верифікацію та моніторинг соціальних виплат»,  який зараз на розгляді в комітетах.
 
Мета законопроекту - законодавче врегулювання основних правових та організаційніх засад здійснення веріфікації державних виплат в Україні.
 
Документ передбачає три форми перевірки: превентивну, поточну і ретроспективну. Превентивна буде проводиться у разі звернення особи за виплатами. Поточна - під час отримання коштів, а ретроспективна перевірка - після завершення виплат.
 
Превентивної перевіркою займеться орган, що призначає виплату, буде перевірятися правдивість даних, які особа вказало про себе. Поточну перевірку проведе Міністерство фінансів України. А ретроспективна перевірка буде аналізувати дані про одержувача допомоги за 3 останні роки.
 
Методику перевірки ще має погодити Кабмін. Передбачається, що органи влади отримають доступ до електронної платформі, через яку будуть обмінюватися даними.
 
У єдиний реєстр будуть внесуть такі дані про одержувачів виплат: ПІБ, дата народження, паспортні дані, номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, місце реєстрації та фактичне місце проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків, інформація від самої людини для соцвиплати, дані про банківських рахунках.
 
У разі махінацій з боку одержувачів виплат, особі направлять вимога повернути гроші. Рішення можна оскаржити.
 
Такоже законопроектом визначили порядок надання рекомендацій органам, что здійснюють державні виплати, та опрацювання ними рекомендацій, а такоже підході относительно повернення неправомірно отріманої реціпієнтом державної виплати.
 

Превентивну верифікацію хочуть ввести з 1 січня 2020 року. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
24 Лютого 2019 p. 00:50
Багато українців взагалі не мають ні зарплати, ні пенсії, звільнені з попереднього місця роботи у зв"язку з різноманітними "ліквідаціями" держпідприємств; тобто вони стали безробітними з ініціативи держави і по незалежним від них причинам.------------------------------------------------ А тепер у цих примусово позбавлених заробітної плати ще й відібрали субсидію... У якій ще країні можлива така турбота про людину?