ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ Вінниці запроваджують електронний квиток у громадському транспорті

У Вінниці запроваджують електронний квиток у громадському транспорті

Зокрема , вартість даного проекту оцінюється в 8 млн євро. Для цього планується залучити кредит ЄБРР і кошти з фондів ЄС.

Міська влада Вінниці має намір впровадити в 2018 році електронний квиток для проїзду в громадському транспорті.

Про це йдеться у повідомленні «Української правди».

Зокрема , вартість даного проекту оцінюється в 8 млн євро. Для цього планується залучити кредит ЄБРР і кошти з фондів ЄС.

«Залежно від технічного рішення постачальників, обсягів зовнішньої інфраструктури, кількості обладнання та термінів впровадження (витрати складуть) - до 8 млн євро. Планується залучити фінансову підтримку ЄБРР і фондів ЄС», - заявила Катерина Бабіна, директор комунального підприємства «Вінніцакартсервіс».

 

На даний момент КП «Вінніцакартсервіс» готується до проведення тендеру, який відбудеться на початку 2017 року. За словами Катерини Бабіної, бажання взяти участь в ньому виявили 125 компаній з 20 країн світу. З них було відібрано 14 претендентів, які візьмуть участь в тендері. Протягом півроку після торгів буде закуплено обладнання і почнеться поширення карток.

«У 2018 році система повинна запрацювати в тестовому режимі», - зазначила Катерина Бабіна.

Варто зазначити, що спеціальні валідатори будуть встановлені в кожному трамваї, тролейбусі і автобусі як в салоні, так і на вході. Пасажири будуть розраховуватися, притуливши картку до валідатора. Поповнити баланс картки можна буде в терміналах або через мобільний додаток.

Після впровадження електронного квитка кондукторів не звільнятимуть, їх перекваліфікують у контролерів або консультантів, які на початковому етапі будуть пояснювати пасажирам, як користуватися системою. У контролерів будуть спеціальні прилади, що зчитують інформацію про оплату.

Нагадаємо, що Верховна Рада 17 листопада прийняла в першому читанні законопроект №4121, який створює правові підстави для впровадження електронного квитка.

Крім того, влада Львова підписали угоду з ЄБРР про надання кредиту в розмірі 10 млн євро для впровадження електронного квитка.

 

 
Коментарі (0)