ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ вітчизняних газосховищах змінились запаси газу

У вітчизняних газосховищах змінились запаси газу

В українських підземних сховищах збільшились запаси природного газу. Згідно з даними асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ, ПСГ в Україні заповнені майже на 51%
Україна збільшила кількість газу в підземних сховищах на 0,12% - до 15,748 млрд куб. м. Про це свідчать дані асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ (GSE), передає «РБК- Україна».
 
Згідно з даними GSE, українські ПСГ заповнені на 50,88%.
 
Найбільший обсяг газу зберігається в Більче-Волицько-Угерському сховищі - 7,437 млрд куб. м газу, яке заповнено на 43,62%).
 
Зазначимо, що на материковій частині України знаходяться 12 ПСГ загальною активною ємністю 31 млрд.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, погоджена ціна на російський газ у 227 доларів за тисячу кубометрів є прийнятною для України. Про це під час круглого столу повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.
 
«Я думаю, що ціна, яка зараз погоджена на четвертий квартал (2015 року - ред.) і на перший квартал наступного року, вона досить адекватна... Більше того, в тій ціні, яка погоджена, - менше 230 доларів. «Нафтогаз» їх вже опублікував - це 227,37 доларів, повна ціна, включаючи калорійність», - сказав Міністр.
 
Коментарі (0)