ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Зеленського розповіли про ціни на газ наступної зими

У Зеленського розповіли про ціни на газ наступної зими

Представники команди президента України Володимира Зеленського розповіли про зміни вартості блакитного палива до опалювального сезону

Представники команди президента України Володимира Зеленського розповіли про зміни вартості блакитного палива до опалювального сезону. Також стало відомо від яких показників буде залежати ціна на газ. Таку заяву зробив представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус. Про це повідомляє УНІАН.

За словами Геруса ціна на газ залежить від декількох факторів. В першу чергу - це транзит газу. Також варто враховувати відносини з Газпромом і Росією, наповненість газових сховищ. Якщо Газпром буде блокувати транзит газу через Україну, то це викличе певну нестачу палива в нашій країні. Тому ціна може зростати протягом опалювального сезону.

Герус зазначив, що якщо питання з транзитом вирішиться на користь України, знизиться споживання блакитного палива, а також продовжиться впровадження програм зі створення енергоефективних умов, то ситуація з цінами буде досить стабільною.

Крім того, Андрій Герус заявив, що на даний момент йде розробка додаткових можливостей, які допоможуть призначити субсидії ще 1-1,5 мільйонах домівок. Кошти будуть виділені за рахунок додаткових надходжень до бюджету від спеціальних мит на російські дизпаливо і зріджений газ. Також Герус зазначив, що в січні 2018 року субсидії отримували 6,9 млн домогосподарств, а до січня 2019 року цю цифру зменшилася до 3,6 млн домогосподарств. В результаті збільшилася кількість неоплачених рахунків за комунальні послуги і виросли заборгованості.

Нагадаємо, Акценти писав, що вартість газу знижується. Це обумовлено загальносвітовими тенденціями. Нова ціна блакитного палива вступить в силу вже з серпня. Нафтогаз розрахував нову вартість, яка на 11% нижче, ніж була зафіксована в червні цього року. При цьому кінцева ціна для споживачів буде формуватися в регіонах з урахуванням тарифу на газорозподіл.

Також Акценти повідомляв, що українцям варто очікувати різке зниження цін на блакитне паливо. За домовленістю між Кабміном і Нафтогазом вартість блакитного палива повинна була знизитися на 650 грн. За тисячу кубометрів. Кабмін вже опублікував нове розпорядження, яке зобов'язує Нафтогаз знизити вартість.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
22 Липня 2019 p. 21:21
Спустошує кишені пересічних споживачів не плата за газ, а плата за холодну воду. Тобто, розмовами про газ намагаються затушувати інші, значно більші, комунальні негаразди...Взагалі, гривня постійно знецінюється - ціни у цифрах зростають - цей сценарій заклали ще кравчуко-кучми у 90-х, як основу державності. Тобто, про якісь фіксовані ціни у гривнях просто навіть смішно читати.