ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Зеленського спрогнозували можливий ріст цін на електроенергію після 1 липня

У Зеленського спрогнозували можливий ріст цін на електроенергію після 1 липня

Представник президента в Кабінеті Міністрів України Андрій Герус вважає, що зростання цін на електроенергію після 1 липня 2019 року може бути непередбачуваним, якщо нові правила енергоринку не будуть доопрацьовані

Представник президента в Кабінеті Міністрів України Андрій Герус вважає, що зростання цін на електроенергію після 1 липня 2019 року може бути непередбачуваним, якщо нові правила енергоринку не будуть доопрацьовані.

Про це він повідомив в інтерв'ю програмі Факти ICTV.

"Не було проведено жодної підготовчої роботи, щоб демонополізувати ринок, щоб виникла конкуренція. Коли у двох груп компаній є 90% вироблення електроенергії, то однозначно, що вони можуть домовитися між собою, і встановити будь-яку ціну. Наслідки можуть бути дуже серйозними, і на сьогоднішній день вони не є повністю прогнозовані. Ось чому не варто грати в такі небезпечні ігри. Краще відстрочити введення нових правил енергоринку, протестувати їх і доопрацювати ", зазначив Герус.

Нагадаємо, що більшу частину електроенергії в Україні виробляють державна компанія Енергоатом і приватна ДТЕК.

Раніше перенести терміни введення нового оптового ринку рекомендував Всесвітній банк, ЄБРР, представництво Європейського Союзу та представництво Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) в Україні.

Комітет Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки на засіданні у вівторок, 28 травня, не зміг розглянути законопроекти про перенесення запуску нового ринку е / е на три місяці. Народні депутати Олександр Домбровський (глава профільного Комітету ВР) і Лев Підлісецький 22 травня 2019 року зареєстрували законопроект №10318 про перенесення запуску нового оптового ринку е / е на три місяці - з 1 липня на 1 жовтня поточного року.

Народні депутати Олексій Рябчин і Юрій Чижмарь 23 травня зареєстрували законопроект про перенесення запуску енергоринку на 9 місяців.

 

 
Коментарі (0)