ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняУ житлових будинках можуть дозволити проектувати громадські заклади вище 3-го поверху

У житлових будинках можуть дозволити проектувати громадські заклади вище 3-го поверху

У нових житлових будинках можуть дозволити проектувати вбудовані громадські заклади вище 3-го поверху
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розглядає можливість проектувати в нових житлових будинках вбудовані приміщення громадського призначення вище 3-го поверху. Відповідна пропозиція міститься у проекті нового ДБН В.2.2-Х:201Х «Житлові будинки. Основні положення».
 
Про це повідомляє прес-служба міністерства.
 
Сьогодні згідно чинних норм допускається проектувати невеликі вбудовані громадські заклади лише на цокольному та 1-3 поверхах багатоповерхових житлових будинків. 
 
Відтак, згідно з пропозиціями до проекту ДБН, при новому будівництві може допускатися розташування вбудованих приміщень громадського призначення вище 3-го поверху при умові виділення їх в окремий протипожежний відсік.
 
Нагадаємо, що з 1 жовтня 2018 року в дію вступила зміна у ДБН «Житлові будинки», яка передбачає можливість розміщення в житлових будинках закладів громадського харчування місткістю до 250 місць (раніше було до 50 місць) за умови наявності окремої від будинку території та дотримання необхідних протипожежних та інших вимог.
 
Проект ДБН розробляє ПАТ «КиївЗНДІЕП».

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

Якщо ваше вікно потрібно ремонтувати,тоді ви можете звернутися до компанії «ВІКНАПРОФСЕРСІВ».Ми швидко і недорого зробимо ремонт ваших вікон. Більше інформації ви можете дізнатись на нашому сайті http://viknaprofservis.com.ua/. Працюємо з усіма виробниками пластикових вікон.

 
Коментарі (0)