ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВУ Житомирі почали будувати сміттєпереробний завод

У Житомирі почали будувати сміттєпереробний завод

Через місяць на будівельний майданчик привезуть обладнання для переробки сміття, яке дозволить сортувати відходи, переробляти органічні рештки у компост та виробляти RDF-паливо.
У Житомирі розпочали будівництво сміттєпереробного заводу. Символічну капсулу заклали у зведеній конструкції майбутнього цеху. Через місяць на будівельний майданчик привезуть обладнання для переробки сміття, яке дозволить сортувати відходи, переробляти органічні рештки у компост та виробляти RDF-паливо.
 
Потужності заводу здатні ефективно утилізувати 80% від усіх відходів Житомира та Житомирського району. 
 
«Розраховуємо переробляти понад 51 тисяч кубометрів сміття на рік – за проектною потужністю і роботою у 2 зміни, - каже керівник "Грін Бін Україна" – 
 
Дивитимемось, як завантажуватиметься завод, поставили завдання забезпечити переробку сміття, яке продукує місто і Житомирський район».
 
Будівництво заводу дозволить не лише переробляти сміття, а й підвищить енергетичну незалежність Житомира.
 
Як запевнили у міськраді, RDF-паливо поставлятимуть на міські ТЕЦ, як альтернативу природному газу.
 
"RDF– це висококалорійне паливо і його можна спалювати, – відзначив міський голова Житомира Сергій Сухомлин. - 35 тисяч тонн RDF, які вироблятиме завод, можуть замінити приблизно 18 мільйонів кубів газу, тобто 30% потреби нашого "Житомиртеплокомуенерго".
 
Майбутній завод з переробки сміття створить понад 150 нових робочих місць. На повну потужність підприємство планують запустити на початку 2022 року.
 

 

 
Коментарі (0)