ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУ Житомирській області запустили першу СЕС

У Житомирській області запустили першу СЕС

Це перша в Житомирській області промислова сонячна електростанція, потужність якої при виході на проектні параметри повинна скласти 19 МВт

У Бердичівському районі дала перший струм сонячна електростанція, яку навали на честь останньої дружини Оноре де Бальзака "Ганська". Це перша в Житомирській області промислова сонячна електростанція, потужність якої при виході на проектні параметри повинна скласти 19 МВт, повідомляє elektrovesti.net. 

За словами гендиректора «Tesla Energo LLC» Олег Грамотенко, в даний час ведуться пусконалагоджувальні роботи. Відповідаючи на питання про дату офіційного відкриття "Ганської", він сказав, що це станеться, "коли отримаємо першу гривню з енергоринку» ".

"Ганська СЕС" займає площу 30 гектарів і буде працювати в комплексі з екоферми. Вона зможе забезпечити електроенергією одну тисячу домогосподарств і дозволить скоротити викиди в атмосферу вуглекислоти більш ніж на п'ять тисяч тонн.

У той же час, як зазначають експерти, "зелений тариф", за яким в Україні продається електроенергія сонячних електростанцій, є найвищим в Європі і складає до 12,81 грн. за кіловат годину. Піднебесні "зелені тарифи" дозволяють збагачуватися кільком великим гравцям, що виробляють сонячну і вітрову електроенергію (таким, наприклад, як Activ Solar Сергія Клюєва і ДТЕК Ріната Ахметова), при цьому істотно впливаючи на розмір тарифу для споживачів. Вкрай дорога "зелена" електроенергія в мережах умовно змішується з дешевою енергією, виробленою АЕС і ТЕС, змінюючи собівартість такого "міксу" в більшу сторону, природно. Тобто, "зелений тариф" в кінцевому підсумку оплачує споживач або ж держава, знову ж таки, за рахунок платників податків.

 

 
Коментарі (0)