ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ жовтні субсидіями на оплату комуналки скористалися близько трьох мільйонів українців

У жовтні субсидіями на оплату комуналки скористалися близько трьох мільйонів українців

У жовтні субсидіями на оплату послуг ЖКГ скористалися близько трьох мільйонів українських сімей. Загальна сума наданих урядом пільг в минулому місяці наблизилася до 2 млрд гривень.
У жовтні субсидіями на оплату послуг ЖКГ скористалися близько трьох мільйонів українських сімей. Загальна сума наданих урядом пільг в минулому місяці наблизилася до 2 млрд гривень. При цьому з початку опалювального сезону розмір субсидій зріс в 2,5 рази, а найбільшу пільгу - 950 гривень - отримала родина з Києва.
 
Про це повідомляють в Мінсоцполітики.
 
За даними відомства, середній розмір субсидії в Україні минулого місяця склав 732 гривні. Це практично в 2,5 рази більше, ніж у вересні, коли допомога досягала 280 гривень.
 
Всього в жовтні субсидії на оплату комуналки були надані 2,816 млн домогосподарствам, в той час як місяцем раніше пільги отримали 2,937 млн ​​домогосподарств. Так, згідно зі статистикою, минулого місяця число одержувачів субсидій зменшилася на 4,1%.
 
Із загальної суми нарахованих у жовтні субсидій (1,803 млрд гривень) 1,759 млрд було виплачено готівкою, а 44,8 млн - в безготівковій формі, уточнюють в Мінсоцполітики.
 
Найзначніші пільги в минулому місяці були зафіксовані в Києві - середній розмір субсидії тут склав 952,86 грн. На другому місці розташувалася Харківська область з 885,63 гривень, а на третьому - Волинська, де розмір пільги на оплату послуг ЖКГ був зафіксований на рівні 791,90 грн.
 

"Мінімальні" субсидії в жовтні дісталися одеситам (496,45 гривень), а також жителі Херсонської (554,82 гривень) та Кіровоградській (580,58 гривень) областей. 

 
Коментарі (0)