ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ жовтні українці за комуналку сплатили лише 81% нарахованих за цей період сум

У жовтні українці за комуналку сплатили лише 81% нарахованих за цей період сум

У жовтні 2020 року за житлово-комунальні послуги населенню було нараховано 11,04 млрд грн. Українцями у жовтні було сплачено лише 8,96 млрд грн (81,2% нарахованих за цей період сум)
У жовтні 2020 року за житлово-комунальні послуги населенню було нараховано 11,04 млрд грн. Українцями у жовтні було сплачено лише 8,96 млрд грн (81,2% нарахованих за цей період сум).
 
Про це повідомляє пресслужба Державної служби статистики України.
 
Згідно з даними Держстату, на кінець жовтня 2020 року заборгованість населення становила:
  • за постачання та розподіл природного газу – 22,4 млрд грн;
  • за постачання теплової енергії та гарячої води – 16,7 млрд грн;
  • за централізоване водопостачання та водовідведення – 5,7 млрд грн;
  • за управління багатоквартирним будинком – 5,1 млрд грн;
  • за надання послуг з вивезення побутових відходів – 1,1 млрд грн;
  • за постачання та розподіл електричної енергії – 5,1 млрд грн.
Загальна заборгованість населення за житлово-комунальні послуги у жовтні збільшилася на 1,7 млрд грн та склала 56,1 млрд грн. Найвищий рівень оплати у жовтні 2020 року за житлово-комунальні послуги був у Херсонській, Донецькій та Одеській областях. Найнижчий – у Закарпатській, Львівській та Сумській областях.
 
 
Нагадаємо, у країні зростає кількість боргів по зарплатах. Станом на початок листопада сума становила майже 3,8 мільярдів гривень. 
 
За жовтень показники заборгованості робітникам різних підприємств та компаній більш за все зросли на Луганщині. Натомість скорочення заборгованості було зафіксовано на Рівненщині (майже на 13%), Кіровоградщині (8,7%), у Чернівецькій та Тернопільській областях – на 9,2 та 7,6% відповідно. По всій країні за жовтень зафіксовано зростання боргу на 6,5 відсотків. 
 
Коментарі (0)