ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУчасникам АТО пропонують надати додаткові преференції при купівлі житла

Учасникам АТО пропонують надати додаткові преференції при купівлі житла

Учасникам АТО можуть надати додаткові преференції при купівлі житла за програмою 30/70, завдяки яким розмір державної компенсації при купівлі житла складатиме до 50% від віртості купленого житла.

 

Законопроект дозволить зробити реалізацію державних житлових програм більш ефективною та надасть додаткові преференції учасникам антитерористичної операції при придбанні доступного житла.

За результатом розгляду парламентським Комітетом одноголосно прийнято рішення підтримати внесений на розгляд проект Закону та рекомендувати Верховній Раді прийняти цей Законопроект в цілому.

Як зазначив перший заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний,  вказаним законопроектом, що розроблявся Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ за участі Фонду «Держмолодьжитло», пропонується надавати додаткові преференції сім’ям учасників АТО, в рамках програми доступного житла, яка реалізується за принципом  30 на 70.

Зокрема, пропонується визначити, щоб крім загального розміру державної підтримки - 30% від вартості житла, що придбається, була також можливість змінити розмір державної підтримки в залежності від категорії громадян, які мають право на отримання такої підтримки. Завдяки цьому розмір державної підтримки учасникам АТО при придбанні доступного житла буде збільшено до 50% від вартості житла.

 

 
Коментарі (0)