ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУчасники АТО на Волині отримали 1900 Га землі

Учасники АТО на Волині отримали 1900 Га землі

Учасники АТО вже отримали у власність 2217 ділянок загальною площею 995 гектарів. Усього ж виявили бажання отримати землю 6100 військовослужбовців.

На Волині виявили бажання отримати землю 6100 учасників антитерористичної операції та членів їх родин. Саме таку кількість заяв від військових отримали у головному управлінні Держгеокадастру у Волинській області та органах місцевого самоврядування регіону.

На сьогодні учасникам АТО надали 4197 дозволів на розробку проектів землеустрою для відведення земель загальною площею 1894,2 гектара. Більшу частину ділянок (2336) військовослужбовці зможуть використати для будівництва власних помешкань.

Безпосередньо у власність учасники АТО вже отримали 2 217 земельних ділянок. Їх загальна площа складає 995,3 гектара. Для індивідуального житлового будівництва призначені 1128 ділянок (155,9 га). Військові також отримали у власність 533 ділянки (791,8 га) для ведення особистого селянського господарства. Ще 556 (47,6 га) ділянок відведені для зайняття садівництвом.

«Щоб зробити процес надання земельних ділянок максимально відкритим, при землевпорядній службі області створено дорадчу робочу групу. До її складу увійшли представники громадських організацій учасників АТО. Вже відбулося декілька засідань», - відзначає Василь Василенко, начальник головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

Інформація про земельні ділянки, які можуть бути виділені учасникам АТО, їх графічні зображення доступні у відкритому доступі на сайті головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

Нагадаємо, надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

 

 
Коментарі (0)