ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУчасники ринку електроенергії вважають, що Кабмін перейшов червоні лінії

Учасники ринку електроенергії вважають, що Кабмін перейшов червоні лінії

Всі рішення Кабміну і НКРЕКУ призводять до системного підвищення тарифу на е / е

Всі рішення Кабміну і НКРЕКУ призводять до системного підвищення тарифу на е / е.

В Україні на сьогодні найвища в Європі ціна на електроенергію, а влада постійно приймають нові заходи для того, щоб ціна росла і далі. Таку думку в інтерв'ю галузевому виданню OilPoint висловив Денис Морозов, директор з економіки та фінансів української промислової компанії «Інтерпайп».

«В Україні на сьогодні найвища ціна на електроенергію. Це факт, який підтверджений багатьма дослідженнями. Наші партнери французи кажуть, що у них ціна на електроенергію в два рази нижче », - сказав він.

За його словами, за останні 4-5 місяців влади перейшли всі червоні лінії і системно вводять нові правила на ринку, які призводять до зростання ціни.

«Споживання знижується, а вони намагаються зробити все, щоб воно знижувалося і далі. Це в корені неправильно. У такі часи, як зараз, багато країн намагаються, щоб ціна була нижчою, щоб на експорт було простіше поставити і можна було конкурувати там. У нас же навпаки - ціна на електрику стабільно висока і кожен місяць придумують щось нове, щоб ціна росла і далі », - констатував Д.Мороз.

Як зазначив топ-менеджер, у всьому світі вночі електроенергія дешевша. «Потрібно стимулювати купувати вночі, оскільки завантаження системи мінімальна. Навіщо піднімати нічний тариф? Я не розумію. Ну будемо ми днем ​​працювати, буде ще більше система розбалансована. Що далі? », - підкреслив він, додавши, що реальна ціна на електроенергію в Україні повинна бути в діапазоні 1 гривня 10 копійок - 1 гривня 15 копійок замість сьогоднішніх 1 гривні 40 копійок.

 

 
Коментарі (0)