ГоловнаВідеорепортажАльтернативна енергетикаУдарів по енергоструктурі зазнали всі регіони України - Офіс генпрокурора

Ударів по енергоструктурі зазнали всі регіони України - Офіс генпрокурора

Російські окупанти завдають ударів по енергооб'єктах у кожній області України, по деяких ворог бив понад 40 разів, загалом війська РФ пошкодили в Україні 184 тисячі цивільних об'єктів
Російські окупанти завдають ударів по енергооб'єктах у кожній області України, по деяких ворог бив понад 40 разів, загалом війська РФ пошкодили в Україні 184 тисячі цивільних об'єктів, про це повідомили в Офісі генерального прокурора України, пише "Україна Комунальна".
 
"Жоден регіон України не уникнув нападу на енергоструктуру. При цьому по деяких енергетичних об'єктах ударів завдавали понад 40 разів", - розповів перший заступник генерального прокурора Олексій Хоменко.
 
Щодо засобів ураження, то, за словами Хоменка, ворог завдавав ударів усіма видами озброєння - від артилеристських систем до ракет Х-101.
 
Також він повідомив, що атак окупанта зазнали майже всі види енергогенеруючих та енергорозподільчих підприємств. "Українській енергосистемі завдано збитків на понад $1 млрд", - повідомив Хоменко, наголосивши, що точну суму збитків установити наразі неможливо.
 
Крім того, він розповів, що внаслідок ворожих ударів по енергетичній інфраструктурі загинули цивільні особи, зокрема - співробітники енергопідприємств. "Загинули 35 осіб, більше сотні дістали поранень", - наголосив перший заступник генпрокурора.
 
Заступник глави Служби безпеки України Серей Наумюк повідомив, що за фактами обстрілу російськими військами цивільної та критичної інфраструктури слідчі розслідують понад 2 тис. 300 кримінальних справ.
 

Генеральний прокурор Андрій Костін поінформував, що на сьогодні пошкоджено понад 184 тисячі цивільних об'єктів. "Масований і системний характер атак має негативні наслідки для цивільного населення. Ми працюємо для забезпечення покарання за ці злочини і на національному, і на міжнародному рівні", - сказав генпрокурор під час конференції. 

 
Коментарі (0)