ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнців планують рятувати від імпортного газу вітчизняним паливом

Українців планують рятувати від імпортного газу вітчизняним паливом

Нардепам пропонують спрямувати на потреби населення газ власного видобутку. Це, як зазначають ініціатори, сприятиме утриманню стрімкого здорожчання «блакитного» палива для населення. Відповідний законопроект вже зареєстровано у Парламенті.

Вчора у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №3216 «Про внесення змін до Розділу VII Прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про ринок природного газу» (щодо спрямування населенню природного газу вітчизняного видобутку у повному обсязі)».

Зокрема, документом пропонується доповнити новим пунктом Прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про ринок природного газу» щодо спрямування населенню України природного газу вітчизняного видобутку у повному обсязі в перехідний період до 1 квітня 2018 року.

На думку ініціатора законопроекту, прийняття документа забезпечить в перехідний період до 1 квітня 2018 року спрямування газу вітчизняного видобутку на потреби населення для утримання від стрімкого здорожчення природного газу для населення до моменту функціонування відкритого ринку природного газу, який зможе забезпечити соціально виправдану ціну для населення та зменшити постійно наростаючу соціальну напругу в суспільстві.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарям пропонують захистити деякі категорії громадян від високих тарифів на «комуналку» шляхом введення тимчасового мораторію на їх підвищення. Відповідний законопроект вже зареєстрували під куполом Верховної Ради.

 
Коментарі (0)