ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУгорський газ повернувся в Україну

Угорський газ повернувся в Україну

Угорщина збільшила обсяги реверсних поставок природного газу в Україну. Хоча кількома днями раніше і заявляла, що припиняє постачати російський газ українським споживачам.

Україна збільшила реверсні поставки природного газу з угорського напрямку на 15%. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ПАТ «Укртрансгаз».

Наразі обсяги поставок «блакитного» палива в Україну становлять майже 5,9 млн кубометрів газу на добу.

«Поставки природного газу з території Угорщини зросли на 15% до 5,9 млн. кубометрів щодоби», - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан кілька днів тому заявив, що угорська сторона припиняє реверсні поставки російського газу на територію України. Однак, в Угорщини є можливість поставляти «блакитне» паливо в Україну із спотового ринку через австрійський газовий вузол. Однак, такі кроки, на думку угорського Прем’єра, є економічно невигідними для його країни.

«В такій ситуації Угорщина не отримає жодного прибутку, зважаючи на різницю між нижчою ціною, яку вона платить Росії, і вищою вартістю газу на спотовому ринку», - сказав угорський посадовець.

 
Коментарі (0)