ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна планує самостійно забезпечувати половину потреб у ядерному паливі

Україна планує самостійно забезпечувати половину потреб у ядерному паливі

До 2026 Україна завдяки власному виробництву планує наполовину забезпечувати себе ядерним паливом, а іншу половину отримувати від партнерства з Westinghouse

 

До 2026 Україна завдяки власному виробництву планує наполовину забезпечувати себе ядерним паливом, а іншу половину отримувати від партнерства з Westinghouse. Про це заявив президент "Енергоатому" Петро Котін під час робочого візиту до одного з відокремлених підрозділів НАЕК, передає прес-служба компанії.

За його словами, прогрес та подальший розвиток нашого власного виробництва закріпить остаточний відхід від технологій із РФ. Зокрема, Україна продовжує ліцензування, яке має завершитися вже цього року, щоб наростити промислове виробництво хвостовиків тепловиділяючих зборок ядерних реакторів атомних електростанцій, які підприємство "Енергоатому" реалізує за технологією Westinghouse.

Також аналогічний процес передбачено і для головок для паливних касет у 2024 році. “Ми рухаємось у тому темпі, на який і розраховували спочатку. Наступне завдання – будівництво нової лінії складання. За нашими планами, вже з 2026 року завдяки власному виробництву Україна забезпечуватиме себе ядерним паливом на 50%, а іншу половину отримуватиме від партнерів із Westinghouse”, - зазначив Котін.

Додається, що українські інженери-атомники виготовляють елементи для палива, яке потім використовується в енергоблоках ВВЕР-440 радянської розробки.

 

 

 
Коментарі (0)