ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїна отримала EUR300 млн для будівництва трьох станцій метро в Дніпрі

Україна отримала EUR300 млн для будівництва трьох станцій метро в Дніпрі

Президент України Петро Порошенко розраховує, що будівництво трьох станцій метрополітену в центрі р. Дніпро буде завершено в найближчі 4 роки.
Петро Порошенко, під час огляду однієї з будівельних майданчиків метрополітену в Дніпропетровську в понеділок, сказав, що процедура формування ресурсів за рахунок кредитів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) вже завершена.
 
"Завдяки рішенню Верховної Ради, уряду і, зокрема, указами президента, ми отримали 300 млн євро для будівництва метро. Роботи почалися... Будівництво дніпровського метро – це символ співпраці ЄС і України", - сказав П. Порошенко.
 
Як повідомляється на офіційному сайті глави держави, у зв'язку з необхідністю продовження будівництва першої черги метрополітену в р. Дніпро за проектом "Завершення будівництва метрополітену у р. Дніпро" між Україною та ЄБРР було укладено Кредитну угоду на суму EUR152 млн євро, і на таку ж суму - між Україною та ЄІБ.
 
За словами президента, в місті чекали добудови трьох станцій метрополітену більше 22 років. "Це робиться в умовах війни і агресії Російської Федерації, але це стало можливим завдяки децентралізації і зростання економіки", - сказав П. Порошенко.
 

Міський голова Дніпра Борис Філатов під час розмови з президентом, попросив його активізувати передачу ПАТ "Дніпрометробуд" у комунальну власність міста, що дозволить і активізувати роботи, і вирішити фінансові питання підприємства, якому держава має понад 60 млн грн. 

 
Коментарі (0)