ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраина пообещала МВФ ввести абонплату за газ в сентябре

Украина пообещала МВФ ввести абонплату за газ в сентябре

Україна зобов'язується до кінця вересня 2017 року закріпити поділ єдиного тарифу на газ на дві складові: вартість газу як товару і плата за його доставку (абонплата) шляхом внесення змін в постанову Кабміну №758.
Україна зобов'язується до кінця вересня 2017 року закріпити поділ єдиного тарифу на газ на дві складові: вартість газу як товару і плата за його доставку (абонплата) шляхом внесення змін в постанову Кабміну №758. Про це йдеться в оприлюдненому Мінфіном Меморандумі з МВФ, передає Цензор.НЕТ.
 
"Для забезпечення повної лібералізації тарифів на газ, до кінця серпня 2017 року нами буде затверджено Постанову Кабінету міністрів про монетизації допомоги в рамках субсидій на оплату житлово-комунальних послуг на рівні компаній, що надають комунальні послуги до кінця вересня 2017 року (новий структурний маяк). Таким чином, приватні газові трейдери зможуть конкурувати з "Нафтогазом" на постачання газу. Ми також будемо працювати в напрямку монетизації комунальних субсидій на рівні домогосподарств для підвищення ефективності використання енергії. Також, до кінця вересня 2017 ми внесемо подальші зміни в Постанову Кабінету міністрів №758, якими розділимо тарифи на постачання та розподіл газу від ціни на газ як товар. Ми скасуємо схеми, за яким домогосподарства, які не отримують субсидій, могли здійснювати оплату за опалення протягом 12 місяців ( "у розстрочку") (Постанови Кабінету Міністрів №№ 630 та 357) з 1 травня 2017 р. Також до 1 квітня 2017 р. ми відновимо застосування положення про закінчення строку дії в Постанові Кабінету Міністрів № 217, яке вимагає адресного використання доходів теплокомуненерго на конкретні (не газові) оперативні витрати", - сказано в меморандумі.
 

Нагадаємо, 28 березня НКРЭКУ встановила для населення і промислових споживачів тарифи на розподіл природного газу як плату за приєднану потужність. Нові тарифи, по суті, є абонплатою за підключення до системи газопостачання та сплачуються щомісячно на підставі потужності лічильника і незалежно від фактичного обсягу споживання. За інформацією комісії, подібна абонплата на розподіл для найбільш поширеного типу лічильника (G4, 54% від загальної кількості абонентів і близько 80% від загального споживання по країні) в місяць становитиме близько 92 грн. Президент України Петро Порошенко вимагає зупинити рішення про введення абонплати на газ. 

 
Коментарі (0)