ГоловнаНовини ЖКГТранспортПрезидент визначив етапи запуску Вуглегірської ТЕС

Президент визначив етапи запуску Вуглегірської ТЕС

Президент Віктор Янукович назвав дату запуску другого, третього і четвертого блоків Вуглегірської ТЕС. Зокрема, голова держави пообіцяв особисто взяти питання під контроль.

1 грудня поточного року планується запуск четвертого блоку, а 1 березня 2014 року - запуск другого і третього блоків. Про це заявив Президент Віктор Янукович під час відвідування Вуглегірської ТЕС у Донецькій області.

«Я вам гарантую, що прослідкую, щоб це було виконано. Все, що буде потрібно від держави, буде зроблено», - сказав Віктор Янукович.

Зокрема, голова держави зазначив, що проектна потужність електростанції 3600 мВт - 4 блоки по 300 мВт, а також нині законсервовані 3 блоки по 800 мВт.

«Я думаю, що наше з вами завдання буде ці три блоки запустити.  Таке завдання я обов'язково поставлю Міністерству палива та енергетики, Уряду», - сказав Президент.

Водночас він нагадав, що три законсервовані блоки працюють на газі і, враховуючи ціну на газ, їх запуск поки економічно невигідний. У цьому контексті Президент звернув увагу на те , що Україна сьогодні активно розробляє свої газові родовища із залученням великих іноземних фірм.

Нагадаємо, 29 березня 2013 року на Вуглегірської теплової електростанції ПАТ «Центренерго» сталася пожежа, в результаті якого було зруйновано чотири енергоблоки.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, один з енергоблоків Вуглегірської ТЕС, який постраждав унаслідок пожежі відновлено і запущено в роботу. Зокрема, роботи по відновленню енергоблока завершили раніше ніж планувалося.

8 жовтня на Вуглегірській ТЕС підключено до Об’єднаної енергетичної системи України відновлений після аварії енергоблок №1. Раніше планувалося відновити роботу ТЕС до 15 жовтня.

 
Коментарі (0)