ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПільговики б'ють по кишені «Укрзалізниці»

Пільговики б'ють по кишені «Укрзалізниці»

В «Укрзалізниці» скаржаться на збитковість пільгових перевезень у приміських сполученнях. За перший квартал поточного року залізницям компенсували витрати лише на 19%.

Заборгованість облдержадміністрацій за перевезення пільговиків у приміських поїздах за І квартал 2014 року перевищила 58 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

Зокрема, у повідомленні зазначається, що з січня по березень 2014 року у приміському сполученні залізниці України перевезли пасажирів пільгових категорій на 72 млн грн, а отримали від облдержадміністрацій компенсацій 14 млн грн.

«На сьогодні рівень розрахунків із залізницями за пільговиків вкрай низький. Найбільша заборгованість у Києва, Київської області; Харкова та Харківської області; Львівської, Дніпропетровської, Чернігівської областей та АР Крим» - наголошується у повідомленні.

Окрім того, додається, що найбільше коштів за результатами трьох місяців 2014 року недоотримала Південно-Західна залізниця – 18,5 млн грн, яка перевезла пільговиків на суму майже 21,3 млн грн (компенсовано лише 13,3%).

Не краща ситуація із розрахунками м. Харкова та Харківської області, мешканцям яких надано послуг із перевезення за пільговими тарифами на 9,6 млн грн, а сплачено 1,85 млн грн. Південній залізниці компенсовано лише третину її витрат, магістраль перевезла пільговиків на 12,7 млн грн, а отримала компенсацій 3,4 млн грн.

Львівська залізниця перевезла пасажирів пільгових категорій на 15,3 млн грн та отримала компенсацій лише 19,6%; Придніпровська залізниця надала послуг на 11,8 млн грн (компенсовано 12,8%). Рівень розрахунків із Донецькою залізницею становить 21,4%, хоча пільговиків перевезено на 6,2 млн грн.

Найбільший відсоток компенсацій у Одеської залізниці – 43,7%, яка перевезла пільговиків на 4,88 млн грн.

Нагадаємо, на залізничному транспорті в повному обсязі надається пільговий проїзд 26 категоріям громадян, що становить близько 70% від усіх перевезених пасажирів у приміському сполученні.

 
Коментарі (0)