ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраину ждет повышение тарифов на отопление

Украину ждет повышение тарифов на отопление

Наступного тижня Нацкомісія з регулювання енергетики та ринку комунальних послуг (НКРЕКУ) розгляне і, найімовірніше, затвердить нові тарифи на опалення для Одеси

 

Наступного тижня Нацкомісія з регулювання енергетики та ринку комунальних послуг (НКРЕКУ) розгляне і, найімовірніше, затвердить нові тарифи на опалення для Одеси, повідомляє місцеве видання «Думська» з посиланням на директора КП «Теплопостачання міста Одеси» (ВМО) Олександра Михайлова. За його словами, підприємство не справляється, тому гроші потрібно десь брати.

Новими тарифами відомство займеться 25-26 листопада. Якщо воно їх підтримає, то з початку грудня за послуги централізованого опалення одесити заплатять на 42% більше, ніж зараз (на початку листопада, розповів Михайлов, в місті вже пройшли громадські слухання за новими тарифами). Якщо сьогодні одна гігакалорія для населення коштує 1,009 тис. Грн, то після підвищення ціна складе 1,445 тис. Грн.

Влада розповіла в 12 пунктах про нову систему пільг на комуналку

З самого початку комунальники хотіли підвищити тарифи на 54-72%. Проект нових розцінок підприємство подало ще в минулому році, але НКРЕКУ заявила, що їх має затверджувати виконком міськради, тобто мер міста Геннадій Труханов. Але муніципалітет, як зазначає видання, «дотиснув центральне відомство», яке готове взяти на себе відповідальність за подорожчання.

Відзначимо, що саме загроза банкрутства підприємств з надання послуг з опалення стала головним аргументом для уряду в питанні скасування встановлених попереднім Кабміном граничних тарифів. Прем'єр Олексій Гончарук в свою чергу заявив, що ця відміна жодним чином на рівні тарифів не відобразиться.

 

 
Коментарі (0)