ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна стане експортером природного газу

Україна стане експортером природного газу

Кабмін запевняє, що через десять років Україна зможе стати експортером природного газу та повністю відмовитись від імпорту «блакитного» палива. Для цього Кабмін просить народних депутатів підтримати нову енергетичну політику.

Уряд впевнений, що через 10 років Україна зможе стати країною-експортером природного газу. Про це під час звіту про результати діяльності Кабінету Міністрів за рік заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Наша мета протягом 10 років взагалі позбутися імпортного природного газу, збільшити власний видобуток і стати повністю енергетичної країною. Через 10 років Україна буде в змозі експортувати природний газ»,- заявив він.

Саме тому, за словами Прем’єра, уряд просить Верховну Раду підтримати нову енергетичну політику та ставки ренти газу. Окрім того, наголосив посадовець, Україні вдалося позбутися і посередників в НАК «Нафтогаз України» завдяки запуску реверсного газового потоку з ЄС.

«Зараз нам вигідніше купувати газ у наших європейських партнерів... але наша мета протягом 10 років - взагалі позбавитися від імпортного природного газу, збільшити власний видобуток і стати повністю енергетично незалежною країною», - підкресли Глава Кабміну.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабінет Міністрів розраховує, що ціна на імпортований в Україну природний газ у першому кварталі 2016 року в доларовому еквіваленті буде нижче тієї, за якою Україна купувала газ у 2015 році.

 
Коментарі (2)
Владимир4
11 Грудня 2015 p. 12:45
Все это было бы смешно, Когда бы не было так грустно...
Александр1
11 Грудня 2015 p. 16:51
Когда все украинцы будут отапливать свои квартиры кизяками, Украина будет экспортировать газ нашим европейским партнерам.