ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїні може загрожувати загальносистемна аварія в енергосистемі – НКРЕКП

Україні може загрожувати загальносистемна аварія в енергосистемі – НКРЕКП

Об’єднана енергосистема України через критичні запаси вугілля функціонує на межі виникнення загальносистемної аварії та введення в дію графіків аварійного припинення електропостачання споживачам
Об’єднана енергосистема України через критичні запаси вугілля функціонує на межі виникнення загальносистемної аварії та введення в дію графіків аварійного припинення електропостачання споживачам. 
 
Про це повідомила пресслужба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
 
"Ситуація із запасами вугілля на складах теплових електростанцій (ТЕС) залишається критичною. Щоденне зменшення запасів вугілля загрожує стабільній роботі енергоблоків ТЕС. Це може спровокувати виникнення загальносистемної аварії в об’єднаній енергосистемі України та введення в дію графіків аварійного припинення електропостачання споживачам", - говориться в повідомленні пресслужби.
 
За даними НЕК "Укренерго", станом на 31 січня 2021 року запаси палива на складах ТЕС з листопада 2020 року зменшилися у 5,7 разів – до 436,8 тис т. 48% запасів вугілля зосереджено лише на двох станціях – Луганській та Слов’янській ТЕС.
 

Разом з цим, за даними Міністерства енергетики України, станом на 2 лютого 2021 року запаси вугілля на ТЕС становлять 431,9 тис т (291 тис т – газового вугілля та 140,9 тис т – антрациту). Поточні запаси вугілля в 5,5 разів менші за значення станом на 4 лютого 2020 року (2,4 млн т). 

 
Коментарі (0)