ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїні не варто розраховувати на американське вугілля

Україні не варто розраховувати на американське вугілля

Офіційному Києву не слід розраховувати на довгострокові контракти зі Сполученими Штатами Америки у сфері поставок вугілля.

Офіційному Києву не слід розраховувати на довгострокові контракти зі Сполученими Штатами Америки у сфері поставок вугілля.

Таку думку висловив європейський економічний оглядач Яніс Пападоніс в коментарі кореспонденту ГолосUA.

За словами експерта, найближчим часом вартість американського палива виросте, щонайменше, на 20% через зниження попиту на енергоносії в Південно-Східній Азії. «Вартість імпортованого з США вугілля і без того занадто висока для України, - констатував, зокрема, він. - Не виключено, що вже в 2018-му році українська сторона не зможе в повному обсязі сплачувати Вашингтону за поставлений антрацит ».

Виходом з цієї можливої ​​ситуації Я. Пападоніс назвав укладення відповідних договорів між нашою країною і Великобританією.

«Британський вугілля якісніше і дешевше американського», - сказав він.

Нагадаємо, напередодні до Одеси зі Сполучених Штатів прийшло перше судно з енергетичним вугіллям. Згідно з досягнутою раніше домовленістю, корпорація Xcoal Energy & Resources (Пенсільванія) до кінця року поставить української державної компанії «Центренерго» до 700 тисяч тонн носіїв цього типу.

 

 
Коментарі (0)