ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїні не вистачає трьох гігават електроенергії

Україні не вистачає трьох гігават електроенергії

Щоб запобігти колапсу енергосистеми, зруйнованої російськими атаками, влада запровадила віялові відключення електроенергії, експерти кажуть, що це передвісник того, що буде цієї зими

 

Щоб запобігти колапсу енергосистеми, зруйнованої російськими атаками, влада запровадила віялові відключення електроенергії, експерти кажуть, що це передвісник того, що буде цієї зими.

Протягом кількох місяців українська електромережа зазнає постійних ракетних та безпілотних атак з боку Росії, які виводять з ладу електростанції та підстанції. Зараз вона стикається з іншою, більш несподіваною загрозою: спекою.

Більша частина країни потерпає від незвично спекотної літньої погоди, температура сягає 104 градусів за Фаренгейтом, або 40 градусів за Цельсієм. Це призвело до перенапруження і без того перевантаженої енергосистеми, оскільки мешканці вмикають кондиціонери, а харчові підприємства використовують більше електроенергії для охолодження продуктів. У понеділок “Укренерго”, національний постачальник електроенергії країни, заявив, що поточне споживання значно перевищує генеруючі потужності України.

Щоб запобігти збою в роботі електромережі, влада запровадила масштабні віялові відключення електроенергії по всій країні. У столиці, Києві, більшість будівель зараз залишаються без світла щонайменше протягом 10 годин на добу, в тому числі протягом тривалих періодів удень.

 

 

 
Коментарі (0)