ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїні потрібно $9,5 млрд зовнішнього фінансування для проектів відновлення

Україні потрібно $9,5 млрд зовнішнього фінансування для проектів відновлення

Україні потрібно $9,5 млрд зовнішнього фінансування, яке буде спрямоване на пріоритетне відновлення

 

Потреба України у зовнішньому фінансуванні для покриття дефіциту держбюджету у 2024 році складає близько $37,3 млрд. Водночас Україна потребує ще $9,5 млрд для фінансування першочергових потреб відновлення.

Про це повідомила заступниця міністра фінансів України Ольга Зикова, передає Міністерство фінансів.

"Від лютого 2022 року уряд України наполегливо працює над збереженням макроекономічної стабільності в умовах екстремальної невизначеності та викликів. І підтримка міжнародних партнерів є надзвичайно важливою, оскільки всі внутрішні ресурси ми направляємо на протистояння агресору. Забезпечення пріоритетів держбюджету, а також відновлення країни є визначальними для економічного розвитку, а також повернення українців додому", - наголосила заступниця міністра фінансів.

Також вона повідомила, що швидке відновлення є ключовим пріоритетом, оскільки сприяє створенню безпечних умов життя для українців і економічному відновленню країни.

За оцінкою звіту "Третя швидка оцінка завданої шкоди та потреб на відновлення України" (RDNA3), розробленого спільно урядом України, Світовим банком, Європейською Комісією та представництвом ООН, у 2024 році Україна потребує близько $15 млрд на швидке відновлення.

З них близько $5,5 млрд вже профінансовано з державного бюджету та за рахунок донорської підтримки. Таким чином, Україна потребує ще $9,5 млрд для фінансування першочергових потреб відновлення.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Коментарі (0)