ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїні збережуть місце головного транзитера газу в Європу

Україні збережуть місце головного транзитера газу в Європу

ЄС обіцяє Україні першість щодо транспортування природного газу до європейських країн. Зокрема, для цього Європа наголошує на забезпеченні сучасної енергетичної інфраструктури України.

Європейський Союз запевняє, що Україна і надалі буде головним транзитером природного газу до країн Європи. Про це під час конференції з енергетичної безпеки ЄС у Брюсселі заявив єврокомісар з питань Енергетичного Союзу Марш Шефчовіч, передає «Радіо Свобода».

«Україна є однією з головних країн газового транзиту між Росією і ЄС ось уже кілька десятиліть і залишатиметься такою в осяжному майбутньому. У 2013 році половина російського газу, імпортованого в ЄС, пройшла через Україну. Нехай у меншій мірі, але Україна також відіграє важливу посередницьку роль у наших закупках нафти. Тому у спільних для Києва і Брюсселя інтересах забезпечити Україні сучасну і функціональну енергетичну інфраструктуру», – сказав європейський чиновник.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна ризикує здійснювати поставки природного газу на окуповані території Донбасу безкоштовно, якщо НАК «Нафтогаз України» підпише з «Газпромом» окремий контракт на поставки «блакитного» палива на території «ДНР» та «ЛНР».

 
Коментарі (0)