ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУкраїна і Литва поглиблять співпрацю в зеленій енергетиці

Україна і Литва поглиблять співпрацю в зеленій енергетиці

Глава Держенергоефективності та Міністр енергетики Литви обговорили досягнення та наступні пріоритети співпраці України і Литви в «чистої» енергетики

Глава Держенергоефективності та Міністр енергетики Литви обговорили досягнення та наступні пріоритети співпраці України і Литви в «чистої» енергетики. Про це повідомляє Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Глава Держенергоефективності Сергій Савчук, міністр енергетики Литви Жигімантас Вайчюнас і Посол Литви в Україні Марюс Януконіс проаналізували напрацювання і визначили подальші актуальні напрямки партнерства двох країн у відновлюваній енергетиці в рамках укладеного Меморандуму про співпрацю в 2017 році.

Згідно з інформацією прес-служби агентства були озвучені наступні питання: шляхи впровадження спільних механізмів фінансування підготовки «зелених» проектів; обмін досвідом за програмами підтримки домогосподарств у використанні поновлюваних джерел енергії, зокрема, встановлення СЕС; залучення литовських компаній на український ринок для запуску проектів з виробництва тепла для заміщення газу.

Нагадаємо, що Литва - стратегічно важливий український партнер у розвитку «чистої» енергетики. Компанії країни активно працюють на нашому ринку.

 

 
Коментарі (0)