ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна і Росія сперечаються про постачання газу на Донбас

Україна і Росія сперечаються про постачання газу на Донбас

«Газпром» продовжить постачати газ на Донбас, незважаючи на те, що «Нафтогаз» не перерахував компанії нову передоплату. В Міненерго відповіли: Київ не буде платити РФ за паливо, поставлене на окуповані території без відома України.

«Газпром» продовжить постачання російського природного газу на Донбас, незважаючи на те, що строк дії так званого «зимового пакету» закінчився 31 березня, а «Нафтогаз України» не перерахував компанії нового траншу передоплати, повідомляє агентство «Bloomberg» з посиланням на представника «Газпрому».

У свою чергу, Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що Україна не буде оплачувати Росії ті обсяги газу, які РФ буде самостійно поставляти на території, які контролюються «ДНР» і «ЛНР», передає «Інтерфакс-Україна».
 
«Нам немає необхідності платити за газ, який ми не постачаємо», - сказав він на брифінгу в середу.
 
Пан Демчишин зазначив, що Україна поставляє газ на окуповану територію «ДНР», «ЛНР», в теж час Росія не погоджувала з українською владою питання про самостійне постачання газу на цю територію.
 
Міністр додав, що НАК «Нафтогаз України» використала весь аванс на закупівлю газу і на сьогодні не має заборгованості перед «Газпромом» за постачання газу.
 
Також, пан Демчишин назвав збалансованою ситуацію з газом в Україні.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Росія продовжила дію знижки на газ для України на три місяці. Таке рішення було прийнято під час зустрічі Прем'єра і Президента Російської Федерації.
 
Коментарі (0)