ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна і США будуть спільно протидіяти «Північному потоку-2»

Україна і США будуть спільно протидіяти «Північному потоку-2»

Президент України Петро Порошенко і голова Міненерго США Рік Перрі в ході зустрічі наголосили на необхідності продовжити протидія реалізації проекту «Північний потік - 2»

Президент України Петро Порошенко і голова Міненерго США Рік Перрі в ході зустрічі наголосили на необхідності продовжити протидія реалізації проекту «Північний потік - 2».

Наголошено на необхідності подальшого протидії проекту '' Північний потік - 2 '', а також диверсифікації джерел енергоносіїв, зокрема шляхом розширення можливостей для поставок скрапленого газу з США, - йдеться в повідомленні прес-служби українського лідера.

Президент також підтвердив зацікавленість України в залученні сучасних американських технологій і передового досвіду для ефективної розробки наявних в країні запасів нафти і газу.

Раніше, як повідомляло Reuters, Перрі заявив, що Вашингтон зберігає можливість введення санкцій проти «Північного потоку - 2». Він підкреслив, що позиція Вашингтона не змінилася і США не підтримує будівництво цього газопроводу.

При цьому, на зустрічі, що відбулася напередодні із главою українського уряду Володимиром Гройсманом, Рик Пері зазначив, що Україна серйозно поставилася до реформ у сфері енергетики.

Я хотів би послати дуже важливий меседж: як президент Дональд Трамп і його адміністрація, так і Сполучені Штати Америки є потужними партнерами України. Ми безумовно хочемо сприяти реформам ваших структур, вашого уряду. Ми хотіли б підтримати зусилля "Нафтогазу України" з розділення сфер видобутку і розподілу газу (анбандлінгу), також підтримати зусилля щодо лібералізації ринку електроенергії та підвищення прозорості роботи цих сфер, - заявив Перрі.

 

 
Коментарі (0)