ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїна і Туреччина співпрацюватимуть у енергетичній сфері

Україна і Туреччина співпрацюватимуть у енергетичній сфері

Під час зустрічі сторони обговорили питання експорту електроенергії, газової співпраці, реалізації Національного проекту LNG-термінал та інші перспективні питання двостороннього співробітництва у енергетичній сфері.

15 лютого 2012 року в Міненерговугілля України відбулася робоча зустріч Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка та Міністра енергетики та природних ресурсів Турецької Республіки Танера Йилдиза, під час якої обговорювались питання співпраці двох держав у енергетичній сфері.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Міненерговугілля.

У зустрічі також взяли участь представники Міненерговугілля України, заступник Міністра закордонних справ України Віктор Майко, голова Державного агентства з інвестицій і управління національними проектами Владислав Каськів, представники НАК «Нафтогаз України», представники Міністерства енергетики та природних ресурсів Турецької Республіки та турецьких компаній.

Вітаючи учасників зустрічі Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко наголосив, що Україна і Туреччина мають багато важливих спільних тем для співробітництва.

«Ці теми є важливі і для Туреччини, і для України. Я впевнений, що ті напрацювання, які вже у нас є, повинні дістати реалізацію вже протягом найближчого року», - зазначив Міністр.

«На прикладі ситуації, яка сталася цієї зими, ми побачили, наскільки можемо бути корисними одне одному, наскільки важливо мати добросусідські відносини», - підкреслив Юрій Бойко.

«Я сподіваюся, що ця зустріч дасть новий поштовх розвитку відносин наших країн у енергетичній сфері», - сказав Міністр енергетики та вугільної промисловості України.

У свою чергу Міністр енергетики та природних ресурсів Турецької Республіки Танер Йилдиз подякував Міністру енергетики та вугільної промисловості України Юрію Бойку за те, що в період екстремальних холодів Україна на прохання Туреччини надала їй додаткові обсяги газу з власних сховищ.

«Перш за все хочу подякувати, що ви допомогли нам, надавши додаткові обсяги газу зі своїх сховищ. Під час екстремально холодної погоди ви нас виручили. Ми відчули себе дуже близько до вас – усього на відстані однієї телефонної розмови. Зрозуміло, що такі жести і такі підходи ніколи не забуваються», - сказав Танер Йилдиз.

Він також висловив упевненість, що плідна співпраця України і Туреччини буде продовжуватися.

«Кожна країна має свої унікальні можливості, а спільне використання таких унікальних можливостей дозволить нам створити синергію», - підкреслив Міністр енергетики та природних ресурсів Турецької Республіки.

Під час зустрічі сторони обговорили питання експорту електроенергії, газової співпраці, реалізації Національного проекту LNG-термінал та інші перспективні питання двостороннього співробітництва у енергетичній сфері.

Учасники зустрічі домовились поглиблювати двостороннє співробітництво та інтенсифікувати діалог з обговорених питань.

Нагадаємо, у січні 2011 року було підписано Меморандум про взаєморозуміння у галузі енергетики між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України і Міністерством енергетики та природних ресурсів Турецької Республіки.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)